Caesarsalade met ei, ham en eigengemaakte croutons

Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 1

Bereidingswijze

Besmeer één sneetje met de olijfolie. Laat een pan goed heet worden en bak het sneetje om en om goudbruin en krokant. Bestrooi tijdens het bakken met de Italiaanse kruiden. Haal het brood uit de pan en snijd er croutons van. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Doe de sla op een diep bord en verdeel de ham, tomaat, croutons en het ei eroverheen. Besprenkel met de dressing. Serveer met het andere sneetje brood.

TIP

Vanaf fase 2A kun je wat geraspte Parmezaanse kaas door de dressing doen en eventueel wat over de salade strooien.

Voedingswaarden

KCAL
487
VETTEN
32,2g
KOOL-
HYDRATEN
8,2g
EIWITTEN
28,1g
FASE
1A+1B

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim witbrood
  • 1 klein gekookt ei (maat m) in stukjes
  • 1 plakje ham, uitgebakken en in stukjes
  • 1 klein kropje Romeinse sla in stukjes
  • 1 tomaat in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden

INGREDIËNTEN CAESARDRESSING

  • 1 el mayonaise
  • ½ teentje knoflook
  • 5 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • 1 ansjovis in stukjes gesneden