Koolhydraatarme amandelkoekjes met nootjes

Bereidingstijd: 95 minuten
Aantal personen: 16

Meng de gesmolten roomboter met de Griekse yoghurt, amandelmeel, citroenrasp, koek- en speculaaskruiden, zoetstof en het zout goed door elkaar. Kneed tot een soepel deeg. Maak twee rollen van het deeg en wikkel ze in huishoudfolie. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd iedere rol in 8 plakjes en kneed er een koekje van. Bestrijk de koekjes met het ei. Garneer met de fijngehakte nootjes. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel kleuren. Laat goed afkoelen zodat ze iets steviger worden.

TIP

Als garnering kun je ook kokosrasp, pistachenootjes of amandelschaafsel gebruiken. Wil je een kerstkransje maken? Steek er dan voor het bakken kleine gaatjes uit.

Voedingswaarden

KCAL
130
VETTEN
12,1g
KOOL-
HYDRATEN
3,0g
EIWITTEN
3,4g
FASE
3

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 1 handje gemengde, ongebrande noten, fijngehakt
  • 1 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 (klein) ei, losgeklopt
  • 90 g roomboter, gesmolten
  • 1 tl citroenrasp
  • Koolhydraatarme suikervervanger naar smaak (Sukrin of Greensweet stevia suiker)
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout

Ervaringen